Politika i gospodarstvo

MORH objavio javni natječaj za vojne specijaliste zdravstvene struke

0

Ministarstvo obrane RH objavilo je u srijedu 4. listopada 2023. javni natječaj za popunu ustrojbenih mjesta vojnih specijalista u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Ministarstvo obrane prima 10 kandidata/kandidatkinja za popunu ustrojbenih mjesta vojnih specijalista časnika i dočasnika:

HRVATSKA RATNA MORNARICA:

1. Glavni medicinski tehničar – 1 izvršitelj, mjesto rada Split

2. Medicinski tehničar – 2 izvršitelja, mjesto rada Ploče

3. Stomatološki asistent – 1 izvršitelj, mjesto rada Split

ZAPOVJEDNIŠTVO ZA POTPORU:

4. Medicinski tehničar – 1 izvršitelj, mjesto rada Zagreb

5. Medicinski tehničar – 5 izvršitelja, mjesto rada: jedan u Zagrebu, jedan u Gospiću, jedan u Kninu i dva u Splitu

Kandidati moraju ispunjavati opće uvjete za prijam u djelatnu vojnu službu koji su propisani člankom 34. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske i posebne uvjete za prijam koji su propisani člankom 46. Zakona, osim godina života te posebna specijalistička znanja potrebna za obnašanje dužnosti vojnog specijalista koja su propisana člankom 6. Pravilnika o vojnim specijalistima (Narodne novine, br. 41/2017) i Popisu posebnih specijalističkih znanja vojnih specijalista.

Posebna specijalistička znanja su stručna znanja koja se stječu završavanjem specijalističkih programa, višegodišnjim radom te stažiranjem na određenom sredstvu ili području rada.

Uvid u navedeni Popis posebnih specijalističkih znanja moguć je na temelju dogovora na adresi na kojoj se predaju prijave.

U službu u Oružane snage Republike Hrvatske ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 35. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Jedan kandidat/kinja može se javiti na više ustrojbenih mjesta vojnih specijalista.

Rok za podnošenje vlastoručno potpisane prijave je 14 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.