IzdvojenoZabava i kultura

„POMOZIMO IM POLETJETI“ Svatko se može baviti sportom bez obzira na svoj nedostatak

0

U organizaciji BK Metković i Udruge Leptirići održan je humanitarni događaj „POMOZIMO IM POLETJETI“ čime je i službeno završio ovogodišnji Nertvanski đir.

Na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću postavljen je biciklistički poligon na kojem su djeca pokazala svoje vještine na dva kotača, a glavni dio programa bio je namijenjen djeci s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Za ovu prigodu za iste je nabavljen terapeutski tricikl koji im je omogućio da i oni budu dio biciklističkog sporta, te da se dokaže da se svatko može baviti sportom bez obzira na svoj nedostatak.

Zvijezda vodilja organizatora je bila integracija djece s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u društvo, a u svojoj namjeri su u potpunosti uspjeli. Djeca su uz pomoć terapeuta i organizatora prelazila poligon, a u cilju su ih dočekale prigodne medalje i pokloni. Oduševljenje i smjeh na njihovim licima bili su najveća nagrada organizatorima za ovaj hvale vrijedan događaj. Bilo je tu i suza radosnica, jer jednostavno kad vidite da koliko je malo potrebno za njihovu sreću ne možete se suzdržati.

Za kraj ovog događaja u hotelu Narona održano je predavanje od strane potpredsjednice Udruge Leptirići Ivane Nikolac na temu integracije djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u društvo, te maratonca Ruđera Boškovića na temu dijabetes u sportu i fair play u sportu.
Nadamo se da će ovakvih događaja u budućnosti biti još više.

Iz BK Metković poručuju da je ovo samo početak jedne predivne suradnje i da sigurno neće stati na ovom događaju. Djeca s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom su dio našeg društva i naših života, a mi smo tu da im „POMOGNEMO POLETJETI.“