IzdvojenoRegija

ZASADI PALMU Turistička zajednica Gradac poklanja palme svojim iznajmljivačima

0

Povodom Svjetskog dana turizma
TZO Gradac pokreće akciju
🆉🅰🆂🅰🅳🅸 🅿🅰🅻🅼🆄.
S inicijatorom S. Milišićem, vijećnikom TZO Gradac i Općinom Gradac poklanjaju jedan metar visoke palme svojim iznajmljivačima.

Palmu koju poklanjaju je Washingtonia Robusta koja ima jako puno prednosti. U općini Gradsc ima nekoliko krasnih primjera gdje je posađena: kraj spomenika u Zaostrogu, dvije blizu crkve u Gradcu i sada novo posađene na fotopointu u Gradcu kraj hotela Sunce.

𝗣𝗥𝗘𝗗𝗡𝗢𝗦𝗧𝗜:

Najbrže raste – oko 1m godišnje, podnosi isti minus kao Kanarska i do -8, podnosi slanu zemlju, 𝗻𝗲𝗺𝗮 𝘃𝗲𝗹𝗶𝗸𝗲 𝗸𝗼𝗿𝗶𝗷𝗲𝗻𝗲 kao Kanarska, ne traži puno vode, 𝗼𝘁𝗽𝗼𝗿𝗻𝗮 𝗷𝗲 𝗻𝗮 𝗻𝗮𝗺𝗲𝘁𝗻𝗶𝗸𝗲 𝗶 𝗽𝗶𝗽𝘂, jeftina u nabavi i u održavanju i ne prlja, može rasti u vrlo malom i uskom prostoru, vitka i atraktivna.

Turistička zajednica Gradac ovom akcijom želi vratiti svijest razvoja turizma mediteranskog bilja, zimzelenih stabala, a pogotovo palmi.

𝐔𝐕𝐉𝐄𝐓 za dobivanje palme jest samo da ju posadite u svom vrtu i da je nakon toga fotografirate i pošaljete TZ-u kao i da nemate dugovanje.

Palma se ne može preprodati, poklanjati dalje ili posaditi u pitaru nego isključivo posaditi u vrtu.

Prijaviti se možete u uredu Turističke zajednice svakim radnim danom od 7:00-15.00 h na tel 021 679-751 ili osobnim dolaskom do 10.10., a o podijeli sadnica će te biti obaviješteni. Broj sadnica je ograničen!

Palma je simbol turizma i kada je krenuo turizam na gračkom području ljudi su je prepoznali kao nešto egzotično što daje ljepotu, poseban i raskošan izgled tijekom cijele godine.

Slijedimo zajedno taj primjer,

Vaša Tourist Board Gradac
[Svjetski dan turizma, 27. 9. 2023.]