IzdvojenoZabava i kultura

SEOSKA GOZBA U novoj sezoni HRT-ove emisije ljepote našeg kraja predstavlja naša Lora MIhaljević iz OPG Lozo

0

Gastroputopis “Seoska gozba” ponovno putuje po Hrvatskoj. Sedam žena iz sedam hrvatskih sela iz sedam hrvatskih krajeva kreće na novo putovanje tijekom kojeg će upoznati različite regije, lokalne običaje, družiti se i kuhati.

Kao i u prijašnjim sezonama, u svakoj epizodi domaćice s ostalih šest seoskih gospodarstava dolaze u posjet sedmoj; ondje upoznaju život i rad na gospodarstvu, zatim kulturne, povijesne i tradicijske posebnosti kraja u kojem se nalazi, a vrhunac svake epizode je gozba koju domaćica priređuje svojim gošćama, vodeći pri tome računa da su namirnice kojima se koristi ili iz njezine vlastite proizvodnje ili iz toga kraja.

Posebno najavljujemo 7. epizodu u kojoj je u ulozi domaćice naša Lora Mihaljević iz OPG Lozo na najbolji mogući način prezentirala ljepotu našeg kraja.

“Ja? Zašto ja? Pored toliko već velikih, uhodanih OPG-ova s našeg područja, žena koje uspješno brode poljoprivredom? To su bile moje prve reakcije, a nakon što su mi rekli da ih interesira taj naš krug od uzgoja do prerade i krajnjeg proizvoda, otisnula sam se i mjesecima eto sa 7 žena putovala Hrvatskom.

Presretna sam. Divno i bogato iskustvo koje ne znam da bih dobila u nekoj svojoj režiji, jer znate kako je, teško je u raspored između djece posla, poljoprivrede ugurati i vrijeme za sebe.

Iza mene je predivno druženje, iskustvo koje su mi prenijele ove posebne žene, poznanstva i naučeno.

Sve u svemu, sretna što sam pristala, a do neba ponosna što sam mogla reći koju o vrijednim ljudima Neretve i vrgoračkog kraja odakle potječu i moji i Davorovi korijeni” – izjavila je za Klik Ploče Lora.

Kako nam je Lora još otkrila, svaka je emisija posebna i neće vam biti dosadno gledati, sigurna sam. nakon pršuta i vina s vrgoračke zemlje gostima su a ponudili sami raj na Kominskom ušću kroz specijalitete našega kraja, za koje je uslijedila i nagrada. No, da ne otkrivamo previše, gledajte s nama petu sezonu Seoske gozbe od nedjelje 24. rujna na Prvom proramu u 16:45.