GradIzdvojeno

NAKON PREOBLIKOVANJA Dom sportova Ploča pripaja se Komunalnom održavanju Ploče

0

Kako smo već pisali Dom sportova Ploča, Ustanova za tjelesnu kulturu i šport preoblikovat će se u društvo sa ograničenom odgovornošću, prema prijedlogu koji je dostavio predsjednik Upravnog vijeća ustanove Gradskom vijeću, a koji je jučer prihvaćen na 18. sjednici.

Nakon upisa preoblikovanja u sudski registar društvo sa ograničenom odgovornošću preoblikovano iz javne ustanove nastaviti će poslovati pod tvrtkom: DOM ŠPORTOVA PLOČA d.o.o. za upravljanje, održavanje sportskih i drugih objekata.

No, tu nije kraj priče o sudbini Doma sportova Ploča. Jučer je u svom izlaganju, pročelnik Živković najavio realizaciju pripajanja sa Komunalnim održavanjem doo Ploče. Naravno, pripajanje podrazumjeva niz formalnih koraka koje treba odraditi, a svakako najvažniji korak je priprema ugovora o pripajanju.

Razlozi koje je Živković jučer na sjednici naveo su poboljšanje efikasnosti (i sigurnosti) poslovanja s ciljem smanjenja troškova i visine poticaja iz gradskog proračuna, a radi se o troškovima održavanja, administartivno-knjigovodstvenim troškovima i upravljačkih elemenata.

“Broj zaposlenika ostaje nepromijenjen i nema bojazni za radna mjesta” – rekao je pročelnik Damir Živković.

Neslužbeno dozanjemo da bi se postupak pripajanja trebao izrealizirati do kraja tekuće godine.