Sport

JOŠ JEDNA POBJEDA Jadran LP i drugi put bolji od Kaštelana, presudio Rodin

0

Zanimljivo je bilo jučer popodne na SC Jure Bakotić. GOŠK-u je u goste došao drugoligaš Jadran Luka Ploče, a kako su isti protivnici igrali i prije tjedan dana, dvoboj je bio dosta žustriji nego to ovi pripremni susreti obično budu, prenosimo izvještaj s Portala Grada Kaštela.

Gomiličani su htjeli dokazati da je poraz od 6:0 tjedan prije u Pločama samo bio loš dan i splet okolnosti. Jadran pak nikad ne može igrati mlitavo ni u prijateljskim i pripremnim dvobojima. S klupe ih vodi Mišo Krstičević, nekadašnji trener Hajduka, gonič robova u nogometnom smislu. Čiji osebujni verbalni stil vođenja susreta je zabavan za gledatelje, iako je upitno bi li oni ispod 18 godina trebali tada biti u gledalištu. Gotovo pa nevjerojatno, ali takav stil vođenja susreta kao da je zarazan, pa smo jučer vidjeli kako inače tradicionalno smiren GOŠK-ov strateg Siniša Jalić viče i beštima. Nešto što se jako rijetko kod njega čuje i na natjecateljskim susretima, pišu Kaštelani na svom portalu.

No, da ne bude zabune, nije to kod dvojice trenera bilo grezo, dapače, donijelo je dodatni izvor zabave gledateljima, a igrače ponukalo da zapnu jače.

I zapeli su, bio je to jako taktički odgovoran nogomet za pripremni susret. Jadran je ušao nešto labavije u obrani, GOŠK zbog toga dolazi u dvije poluprilika, ali gosti onda ponukani motivacijskim riječima s klupe ipak bolje zatvaraju prilaze svom golu. Igra se potom zatvoreno, uz blagu terensku inicijativu Pločama. Ipak se na terenu da zamjetiti razlika između amaterskog i poluprofesionalnog nogometa. Ali domaći se dobro drže, ne daju drugoligašu da lagano dođe u opasne zone, a sprijeda traže Franolića ne bi li ovaj brzanac iz kontre nešto napravio.

I onda 29. minuta i prekid, nešto na što su Krstičevićeve ekipe uvijek bile poprilično fokusirane. Pa tako i njegov matični Jadran. Kažnjavaju se sve pogreške protivnika, a GOŠK je kod kornera napravio jednu. Ne može se tu pojedincu kazati da je odgovoran, jednostavno su timski zakazali na branjenju prekida, jedna relativno lagana lopta im se kroz vrh peterca provukla do druge stative. Gdje pločanski dvometraš Rodin lagano poentira.

Do kraja poluvremena lagana premoć gostiju, ali u jednom naletu GOŠK-a trese se i mreža Pločana. Veselje sekundi poslije prekida linijski sudac, zaleđe. Jako rubno i milimetarsko, reklo bi se iz gledališta. No, sucima se treba vjerovati, ipak imaju bolji pregled.

Drugi dio bio je ipak dosta razvodnjeniji, zamjene u ovakvim susretima ipak urade svoje, prije svega razbiju ritam igre. Doduše, vidjelo se nekoliko mladih nada s obje strane, mladići su se stvarno trudili. Do posljednjih desetak minuta bilježimo po dvije-tri poluprilika na one strane, ali bez promjene rezultata. Zadnjih desetak minuta Jadran je dominirao, ipak druga liga traži širi roster pa je dio onih koji su ušli zapravo u kategoriji onih 14-15 prvotimaca. U tri-četiri navrata dolaze olako do opasnih šuteva s dvadesetak metara. Na sreću GOŠK-a nisu bili najprecizniji. Zabija Jadran i gol, ali ga sudac poništava zbog faula u napadu. 1:1 u poništenima na kraju.

Nakon zadnjeg zvižduka oba sastava su mogla biti uglavnom zadovoljna. GOŠK jer je pokazao da onih 6:0 od tjedan prije je samo bila žuta minuta, odnosno 90 njih. Jadran je pak zabilježio još jednu pripremnu pobjedu u dvoboju koji je prvih 60 minuta imao natjecateljski intenzitet.

Foto: PGK