Politika i gospodarstvo

PRILAGODBA NOVOM ZAKONU Nedjeljom ćemo kruh kupovati na pumpama?

0

Mnogi su tako ostali bez obavljene spize, ali i bez kruha, jer ni pekare nisu smjele raditi. Danas slično, osim što neke butige i pekare rade, koristeći pravo radne nedjelje 16 puta u godini, piše Dubrovački dnevnik.

Nacionalni mediji izvještavaju kako izgleda prilagodba novim izmjenama zakona. Tako se jučer na Ininim benzinskim postajama jučer mogao kupiti kruh, piše Index, a čitateljica im je ispričala o gužvi u Vodicama.

“Ljudima koji su pitali za kruh rekli su da su sve prodali prije dva sata. To je bilo oko 11 sati, rekli su im da više neće peći”, ispričala je. “Cijeli dan su na toj benzinskoj bile ogromne gužve.Red za blagajnu je bio skroz izvan pumpe”, dodaje.

O kruhu na pumpi piše i Jutarnji list.

– Inače prodajemo kruh, ali danas ga više nemamo jer smo sve rasprodali. Imali smo desetak komada za probu koji su brzo planuli, rekao je jedan od zaposlenika benzinske postaje na zapadnom dijelu Zagreba za Jutarnji.

Kako doznaju, gotovo sve poslovnice koje imaju Fresh Corner u sklopu Inine benzinske postaje prodaju kruh. Oni koji nisu kroz tjedan stigli nabaviti kruh i spas su pronašli na benzinskoj, nemaju baš puno izbora jer se u Fresh Corneru prodaje samo jedna vrsta kruha, a to je rustika.