IzdvojenoSport

MATE ANTUNOVIĆ NADOMAK SERIE A Talijanski prvoligaš AC Monza je izgledna destinacija

0

Mladi napadač Hajduka Mate Antunović nadomak je transfera u talijanskog prvoligaša AC Monzu, objavio je objavio je ugledni talijanski novinar Gianluca Di Marzio.

O detaljima transfera za sada se isti izvor nije izjasnio.

19-godišnjeg napadača ugovor s Bilima veže još godinu dana te je bio s prvom momčadi na ovoljetnim pripremama u Sloveniji. Prošle sezone je pak predvodio napad juniorske momčadi koja je igrala finale UEFA Lige mladih, a Antunović se naročito istaknuo golovima protiv Manchester Cityja i Borussije Dortmund.

U europskom natjecanju je ukupno zabio tri gola u osam nastupa dok je u juniorskoj ligi u 20 nastupa poentirao šest puta. Upisao je i dva nastupa za U18 Vatrene.

Podsjetimo, Mate je ponikao u našem Jadrau iz Ploča, osnovnu školu je pohađao i završio u Otrić-Seocima, a tata Zdravko ga je redovito vozio na treninge u Ploče.

U redovima Jadrana zapazio ga je Dinamo, zapazio ga je i Hajduk. Nino Bule, tada u Dinamu poveo ga je na turnir s “modrima”, a Ante Bašić iz Hajduka koji ga je pocrtao na turniru u Makarskoj predložio ga je “bijelima”. Za Matu nije bilo dvojbe. Nakon turnira s “modrima” rekao je da dolazi u – Hajduk. Srce ne možeš prevariti….