IzdvojenoRegija

NA PREPUNOJ GRAČKOJ GRADINI Milko Peko predstavio povijesni roman “Brat”

0

Sinoć je pred prepunim auditorijem s početkom u 20 sati, na gračkom Spomeniku slobodi na predjelu Gradina, održana promocija knjige gračkog književnika Milka Peke. Riječ je o još jednom povijesnom romanu pod nazivom “Brat” koji sadrži istoimeni strip i spomen obilježja koji govore o slavnim i ponosnim vremenima za vrijeme Drugog svjetskog rata na području od Drvenika do Baćine.

Prepuna Gradina svjedočila je jednom vremenu, jednoj hrabrosti i jednom domoljublju.

Milko je nakon godinu dana pisanja sa timom suradnika napravio ovu lijepu i posebnu knjigu za koju vjerujemo da neće ostaviti ravnodušnim svakog čovjeka dobrih i poštenih namjera bez obzira kakvog je političkog ili osobnog svjetonazora.

Podsjetimo, prihodi od prodaje ove knjige autor i suradnici donirat će za obnovu spomenika Slobodi u Gradcu.

“Drage i dragi! Hvala vam! Nije bilo lako doći po ovoj vrućini od kuda ste sve dolazili da bi bili dio ove ljetne večeri ali sinoć, na gračkom spomeniku uspjeli smo vratiti mir i dostojanstvo ovom svetom mjestu naroda Primorja.
Moja najveća nagrada i najveće priznanje koje sam mogao dobiti je sjaj u vašim očima.

Sretan sam što sam s vama podijelio emocije i ponos i sretan sam što smo bili dostojanstveni, dostojni svojih predaka! Hvala vam svima!
Okrenut budućnosti sve vas pozdravljam i obećavam – nećemo stati!” – poručio je svim prisutnima i najavio promociju knjige u Pločama i Baćini.

Moderator promocije je bio profesor Baldo Šutić uz asistenciju načelnika Općine Gradac Matka Burića.

Prije promocije, predstavnici Općine Gradac i udruge antifašista iz Ploča i Gradca položili su vijence i zapalili svijeće povodom Dana antifašističke borbe.