Najavljujemo promociju knjige BRAT Milka Peke koja će se održati 22.06. (četvrtak) u 20 sati na spomeniku u Gracu, na staroj Gradini.

“Želio bih napisati nekoliko rečenica o ovome što ćemo promovirati te ljetne večeri na staroj Gradini. Ovu knjigu sam si odredio kao misiju za napisati prije trideset godina, stojeći pred pločama s imenima moje rodbine i mojih mještana koji nisu dočekali slobodu i završetak Drugog svjetskog rata.

Dugo sam pripremao materijale i pažljivo iščitavao svaki dostupni dokument koji je govorio o zbivanjima u našem zavičaju želeći da ono što ću napisati bude istinito, dostojanstveno i časno, onako kako se i događalo, jer uzao sam na sebe jako težak zadatak pisati o sudbini i vremenu jedne od najhrabrijih i najponosnijih generacija u dugoj povijesti našega postojanja u uvalama i na Biokovu.

Nakon godinu dana pisanja sa svojim timom suradnika napravio sam ovu lijepu i posebnu knjigu za koju vjerujem da neće ostaviti ravnodušnim svakog čovjeka dobrih i poštenih namjera bez obzira kakvog je političkog ili osobnog svjetonazora.

Ova knjiga je iznad svega antiratna, a u njoj je:
– povijesni roman,
– strip po temi iz romana, rad majstora Nikole Ćurčina
– foto priča o svim spomenicima- podsjetnicima tog vremena od Drvenika do Baćine, koju je pripremio fotograf Bojan Bilas
i esej o tome zbog čega i kome u čast je knjiga napisana.

Želim naglasiti da je cijeli tim ljudi koji je uz mene marljivo radio na stvaranju ovakve, prilično zahtjevne knjige prihvatio moju želju da istu doniramo za obnovu antifašističkog i narodnog spomenika u Gracu.

Taj spomenik je rad našeg velikog kipara Antuna Augustinčića, jedini u Dalmaciji i vrijeme je da se obnovi!

Na raspolaganju vam je dvije tisuće primjeraka knjige BRAT koju ćete moći kupiti po cijeni od 20 eura na ovoj i na narednim promocijama te na prodajnim punktovima koje će za tu namjenu uskoro odrediti općina Gradac.

Drage i dragi,

sve vas pozivam da prenesete ovu obavijest zainteresiranim ljudima iz vašeg okruženja i veselimo se vašem dolasku.

BRAT vas čeka!” – napisao je Milko u svom pozivu.

Više u kategoriji Izdvojeno