IzdvojenoSport

UTRKA PELJEŠKIM MOSTOM Trijumf Lukrecije Krstičević, kao i prošle godine!

0

Bilo je vruće, pakleno vruće na dan otvaranja Pelješkog mosta, 26. srpnja 2022. godine, te su sudionici utrke, kojom je počeo program, imali baš težak zadatak. Ovaj put je, barem po tom pitanju, bilo lakše. Sunce je bilo na zalasku u vrijeme kad je označen start, i onim najbržima je prolaz kroz cilj obasjala rasvjeta na Pelješkom mostu, te Odmorištu Blace.

Start i cilj je bio na istom mjestu. Jedna traka Pelješkog mosta je bila rezervirana za utrku, za trkače. Druga za promet, automobile, kamione, motore. Okretište za trčake je bilo kraj Odmorišta Komarna. Organizator je objavio – zadatak je dug 5,5 kilometara. Toliko ima od starta do mosta, pa preko mosta dugog 2.404 metra, od mosta do okretišta i natrag, pa opet preko mosta, te od mosta do cilja.

Prošle godine, po onoj žegi, 240 sudionika je odradilo utrku. Ovaj put stotinu više. Dosta je onih, koji su trčali i lani, a koji nisu željeli propustiti ni ovogodišnju utrku. Lani je organizatorima sve bila nepoznanica, ove godine je trebalo dosta toga napraviti više jer prošle godine, kad se trčalo, još nije bio pušten promet Pelješkim mostom.

U utrci je sudjelovalo oko 350 trkača, mališani i odrasli. Trkači su imali vremenski limit od 50 minuta za pretrčati trasu utrke, a najbrži je u muškoj konkurenciji bio Leo Zloković s vremenu 20:05, dok je kod žena najbrža bila Lukrecija Krstičević s vremenom 22:26.

“I Leo i Lukrecija ostvarili su još bolja vremena ovaj put. Bravo”, poručili su iz Du Motiona.

Dodajmo, i da je utrka je startala na odmorištu Blace, okret je bio na odmorištu Komorna, a cilj na startu, odnosno odmorištu Blace, a trkači su ima vremenski limit od 50 min uta.

– Neke utrke se ne propuštaju, a jedna od njih je ova Pelješkim mostom – istaknuli su organizatori. Organizatori utrke Pelješkim mostom, i prije nego su označili start drugog izdanja utrke, ‘sudarili’ su se s pitanjem zaljubljenika u trčanje: Zna li se već kad će se Pelješkim mostom trčati 2024. godine?

Foto: DubrovnikNet.hr