Regija

LANI SU GA UVELI PLOČANI Kruzer “Bolette” ponovno u Neumskom zaljevu

0

Jutros, 4. listopada, u Neumski zaljev je uplovio kruzer “Bolette”. Podsjećamo, isti ovaj kruzer uplovio je i prošle godine u neumski akvatorij te tako postao najveći brod koji je uplovio u naš zaljev i prvi koji je prošao ispod Pelješkog mosta.

Kruzer “Bolette” prevozi više od 1.000 putnika i broji više od 600 članova posade, može ploviti brzinom od 25 čvorova, te mu je bruto tonaža preko 62 tisuće BRT, a gaz 8,1 metara.

Kako je prošle godine pisao portal Neum Online, Neum od ovakvih uplovljavanja nema koristi, samo štetu za akvatorij koja nije zanemariva. Nezadovoljstvo su prošle godine iskazali i građani Neuma organizacijom prosvjeda protiv uplovljavanja ovakvih brodova.

– Mi se kao lokalna zajednica ne slažemo s uplovljavanjem ovakvih brodova te ćemo od nadležnih tražiti rješenje da se ovakve situacije više ne ponavljaju, rekao je za Neum.online načelnik Jurković.

Podsjetimo, kad je prošle godine Bolette prvi put uplovio u Neumski akvatorij, veliku su ulogu imali Pločani Aleksandar i Petar Bušurelo koji su kapetanu Jozi Glaviću pomogli proći ispod Pelješkog mosta.

(Foto: Milan Sabic/Pixsell)